Lonneke on tour: Culinaire ontdekkingen en avonturen in Split & Hvar!

Onze collega Lonneke weet als geen ander hoe je een incentive reis onvergetelijk maakt! Als ervaren reisbegeleider zorgt ze ervoor dat alles op locatie vlekkeloos verloopt, van aankomst tot vertrek. We zijn ontzettend blij met haar energie en expertise! Benieuwd hoe zo'n reis er aan toe gaat? Lees snel verder en ontdek wat Lonneke voor jouw volgende avontuur kan betekenen. Wie weet begeleidt ze jullie binnenkort wel op een onvergetelijke reis!
Hetzelfde land, maar toch twee compleet verschillende plekken gezien. Samen met een groep aannemers en hun partners ging ik naar Kroatië waar we de bruisende stad Split en het betoverende eiland Hvar verkenden. Een mix van avontuur, cultuur en vooral veel culinaire hoogstandjes -wat het belangrijkste voor deze groep was- was deze reis een ervaring om nooit te vergeten.

Na een vlucht van Rotterdam naar Split checkten we einde van de middag in bij het Ambassador Hotel, een prachtige accommodatie met uitzicht op de Adriatische Zee. Na ons te hebben opgefrist, was het tijd om de oude stad van Split te verkennen. We maakten een tour door de smalle straatjes, en langs historische bezienswaardigheden. De tour eindigde in een restaurant op één van de historische pleinen in split. We zaten op het terras aan lange tafels en terwijl we genoten van live achtergrond muziek, at ik de lekkerste chocolademousse ooit!

De volgende ochtend ging de wekker vroeg, want we stonden op het punt een spannend avontuur te beleven: raften en kajakken! Ondanks de regen, lieten we ons niet tegenhouden. Sterker nog, de regen maakte de activiteit alleen maar spannender. We genoten van een 2 uur durende tocht, waarbij we in duo's in een kano zaten of samen met drie anderen en een instructeur in een raft. We volgden allemaal dezelfde route en gingen waterval na waterval af, waarbij de adrenaline door onze aderen gierde. Het was een onvergetelijke ervaring, vol teamwork en plezier! Na het wateravontuur genoten we van een heerlijke lunch bij Radmanove Mlinice, waar een grote pan typische Kroatische stoof met kip en rundvlees op tafel werd gezet. De rest van de dag was vrij te besteden. Sommige deelnemers kozen ervoor om te ontspannen bij het zwembad van het hotel, terwijl anderen de stad verder verkenden en souvenirs kochten. ’s Avonds dineerden we aan de boulevard, met uitzicht op de zee.

Tijd om te vertrekken naar de volgende locatie: Hvar! De speedboten lagen klaar in de haven van Split, en in een snel tempo staken we de zee over om precies voor ons hotel aan te meren, wat een luxe! Aangekomen in Hvar waar de zon volop scheen stond er een hele rij gekleurde kevers voor ons klaar om ons langs de mooiste uitzichten van het eiland te brengen. In het charmante stadje Stari Grad maakten we ook een stop en kregen we de kans om zelf rond te kijken en te genieten van de unieke sfeer. Het was een geweldige ervaring om in deze iconische auto’s te rijden! De lunch vond plaats bij Hora Estate, waar we genoten van een heerlijke wijnproeverij met zelfgemaakte gerechten. Alles wat we dronken en aten was daar op het landgoed verbouwd en bereid, dat proef je natuurlijk meteen!

Onze laatste avond van de reis sloten we af met een heerlijk diner op een dakterras met uitzicht over de boulevard van Hvar. Ter gelegenheid van de verjaardag van twee gasten uit de groep hebben we de avond afgesloten met taart en natuurlijk gezongen!

Onze laatste dag begon met een speedboot terug naar Split. Voordat we naar het vliegveld gingen, maakten we nog een tussenstop bij het Poljud Stadion voor een rondleiding. Het stadion, dat bekendstaat om zijn unieke architectuur, gaf ons een kijkje in de sportieve cultuur van Kroatië. Na de tour genoten we van een heerlijke lunch bij Mandrach Restaurant, waar we ons nog één keer konden verwennen met de lokale keuken. Het was een geweldige afsluiting van een fantastische reis.

Kroatië is een fantastische bestemming en ontzettend uiteenlopend! Het was geweldig om twee zulke verschillende bestemmingen in één reis te combineren.

whatsapp-image-2024-09-20-at-120417-1
img-2052-1409-onaangepastorigineel-1

Kan ik helpen?