Lonneke on tour: Avontuur tussen fjorden en bergen in Noorwegen!

Onze collega Lonneke weet als geen ander hoe je een incentive reis onvergetelijk maakt! Als ervaren reisbegeleider zorgt ze ervoor dat alles op locatie vlekkeloos verloopt, van aankomst tot vertrek. We zijn ontzettend blij met haar energie en expertise! Benieuwd hoe zo'n reis er aan toe gaat? Lees snel verder en ontdek wat Lonneke voor jouw volgende avontuur kan betekenen. Wie weet begeleidt ze jullie binnenkort wel op een onvergetelijke reis!

Wat een avontuur! Vanaf het moment dat we Bergen binnenvlogen en de fjorden onder ons zichtbaar werden, wist ik het: Dit wordt vet! Samen met een recruitmentbureau heb ik genoten van een weekend vol avontuur, ontspanning, heerlijk eten en een flinke dosis Noorse natuur. Telkens wanneer je dacht dat het uitzicht zijn hoogtepunt had bereikt, bleek het keer op keer nóg indrukwekkender te worden.

Onze reis begon op Schiphol Airport met een vlucht naar Bergen, de stad die bekendstaat om haar prachtige ligging tussen de bergen en fjorden. Na aankomst op de luchthaven van Bergen werden we opgehaald, en was het meteen tijd voor actie! We stapten aan boord van een RIB-boot voor een snelle en opwindende tocht naar onze lunchlocatie. De incentive meteen beginnen met een spectaculaire activiteit is wat mij betreft de ideale manier om de toon voor de komende dagen te zetten.

Op een klein eiland net voor de kust van Bergen ligt het beroemde Cornelius Seafood Restaurant, waar een uitgebreid buffet op ons wachtte, boordevol verse zeevruchten. Deze waren diezelfde ochtend nog door de eigenaar zelf van de zeebodem gehaald! Hier proefde ik de beste verse zalm die ik ooit heb gegeten. Als extra verrassing kwam de eigenaar zijn fascinerende verhaal delen. De tafel stond vol met krab, mosselen, langoustines en andere zeevruchten, en samen met het schitterende uitzicht was dit de perfecte plek om de incentive af te trappen. Alleen al de herinnering laat het water weer in mijn mond lopen!

Na aankomst in de haven van Bergen checkten we in bij ons hotel, dat ons een prachtig uitzicht bood op het typische leven van de stad: de vismarkt, kleurrijke huisjes en de levendige haven. Na wat opfrissen genoten we van een heerlijk diner in het hotel. De eerste avond eindigde stijlvol met een feestje op de rooftopbar, waar we met een cocktail in de hand de stad zagen oplichten in de schemering. Een perfecte afsluiting van onze eerste dag!

De volgende ochtend ging ik met een deel van de groep mountainbiken en ziplinen – een avontuur voor degenen die niet alleen de Noorse natuur wilden verkennen, maar ook wat hoogtevrees durfden te trotseren. Hoewel we vroeg in de trein richting Flåm moesten en bij de meesten de ogen nog wat klein waren, voelde iedereen de gezonde spanning voor wat komen ging. De treinreis was al spectaculair; we reden langs indrukwekkende bergen en fjorden, en het landschap leek met elke bocht mooier te worden. Eenmaal aangekomen begon ons avontuur met de zipline. Nadat we onze uitrusting hadden aangetrokken, stonden we klaar om zij aan zij 1300 meter naar beneden te suizen. Het gevoel van vrijheid terwijl je boven de valleien zweeft, is moeilijk te beschrijven. Beneden aangekomen stonden de mountainbikes al klaar en begonnen we aan onze 18 kilometer lange afdaling. Gelukkig ging de route alleen maar naar beneden, wat betekende dat we zonder al te veel inspanning konden genieten van de adembenemende uitzichten.

Na de activiteiten verzamelde de groep zich weer voor een gezamenlijke lunch op wederom een prachtige locatie. Natuurlijk konden we het moment niet voorbij laten gaan zonder een groepsfoto om de herinneringen vast te leggen! Terug bij het hotel maakten we ons klaar voor de laatste avond in Bergen. Dit keer dineerden we bij Frescohallen, een restaurant gevestigd in een voormalig bankgebouw. De stijlvolle inrichting en indrukwekkende hoge plafonds gaven het diner een bijzondere sfeer. De avond eindigde met een knal in de Bibliotekbar, waar we nog één keer helemaal losgingen. Het feest was volop aan!

Helaas komt aan al het moois een eind, maar niet voordat we nog één keer de adembenemende fjorden van Noorwegen mochten bewonderen. Onderweg werden we begroet door regen en dichte mist, wat een bijna magische sfeer opriep, al was het wat minder ideaal voor het uitzicht. Maar naarmate we dieper de fjorden invoeren, begon de mist langzaam op te trekken, en tot onze verrassing brak zelfs de zon door. Binnen no-time stond iedereen op het bovendek, en de frisse wind in combinatie met het spectaculaire landschap leek zelfs de mensen die een zware nacht achter de rug hadden weer helemaal op te frissen! Voor de lunch namen we de kabelbaan naar Mount Ulriken, de hoogste berg in de omgeving van Bergen. Helaas zat het weer niet helemaal mee en bleef het spectaculaire uitzicht waar we op hoopten uit. Toch maakte het heerlijke eten in restaurant Skyskraperen alles meer dan goed, waardoor we alsnog genoten van deze bijzondere afsluiting van onze trip.

Voor mij was het fantastisch om deze reis te mogen begeleiden. Vooral ook om de enthousiaste reacties van de groep te zien op alles wat Noorwegen te bieden heeft. Noorwegen is een bestemming die je simpelweg moet ervaren: van de fjorden tot de levendige stad Bergen en alles daartussenin.

b81971b4-f2f4-4404-accb-4cc421348956-1
img-2052-1409-onaangepastorigineel-1

Kan ik helpen?